OfficiŽle opening Rombouts  

 

Op vrijdag 29 februari a.s. is de officiŽle opening van het deels verbouwde, deels nieuwe gebouw van Rombouts. Van dit gebouw maken eveneens gebruik de Openbare Bibliotheek Brunssum en De Drie Ringen.

 

Het Carbooncollege Rombouts, vmbo-t, havo en atheneum, is al vanaf herfst 2007 weer volledig gehuisvest aan de Schoolstraat in Brunssum. In dit gebouw bevinden zich tevens, sinds november 2007, de Openbare bibliotheek van de gemeente Brunssum en De drie ringen. Samen werken zij aan actief leren door leerlingen, leden en deelnemers.

Het schoolgebouw, 'ons huis' zoals Rombouts dit graag noemt, is ingericht voor onderwijs van deze tijd en van de toekomst.

Rombouts biedt haar leerlingen een uitdagende leeromgeving, voorzien van de modernste leermiddelen. Het realiseert onderwijs met een eigen gezicht, waarbij het de leerlingen actief laat leren in een kleinschalige omgeving die geborgenheid biedt. Elke leerlaag leert op een eigen plein met een eigen onderwijsteam. Dit sluit aan op de manier van werken in zowel het basisonderwijs, als het vervolgonderwijs op een ROC, hbo-instelling of  universiteit. Op deze manier wordt zowel kennis, vaardigheden als leerhouding bij de leerlingen ontwikkeld. De leerlingen worden geschoold in een toenemende mate van zelfstandigheid, met oog voor de mogelijkheden van elk individu.

De laatste afwerking van het gebouw nadert zijn voltooiing en daarom komt ook de officiŽle opening in beeld. Die zal plaatsvinden op vrijdag 29 februari, maar wordt voorafgegaan door een aantal activiteiten voor leerlingen en medewerkers.

 

Op donderdag 28 februari vindt de Cre-Actief-dag plaats, een dag met de meest uiteenlopende activiteiten, waar leerlingen hun gekozen hobbyís kunnen beoefenen. Dit kan zijn op sportief, creatief en mentaal terrein. Zo kunnen leerlingen bv. deelnemen aan duiken, action painting en djembe, maar ook aan yoga en schaaksport.

ís Middags rond 15.00 uur zijn veel activiteiten nog in volle gang, maar start de openingsstunt, namelijk een lesmarathon van 24 uur. Een groep leerlingen uit de hogere klassen zal dan 24 uur achtereen lessen volgen van verschillende docenten. Zoín gemengde klas zal de nodige flexibiliteit vragen van de docenten. Deze lesmarathon heeft trouwens een ludiek aspect . Het is natuurlijk een knipoog naar het ministerie wat betreft de problematiek rond de 1040-urennorm. Ook wordt deze lesmarathon gesponsord. De opbrengst komt ten goede aan de stichting Kika, de Stichting Kinderen Kankervrij.

In de avonduren, als ook de lesmarathon nog in volle gang is, is er een feestavond voor alle medewerkers en oud-medewerkers en hun partner.

Op vrijdag begint aan het eind van de lesmarathon om 15.30 uur het officiŽle openingsprogramma voor genodigden. Omstreeks 16.15 uur sluiten we af met de onthulling van ...

Bij deze opening mogen we vol trots spreken van een mijlpaal die een nieuw tijdperk inluidt voor het onderwijs in Brunssum en omgeving.

 

   
Home