Jaarlijkse actie Emma Onderbouw  

Ieder jaar organiseert Emma, afdeling Onderbouw van het Carbooncollege, een actie voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor het hulpproject Zalou in RoemeniŽ.

In RoemeniŽ is het technisch onderwijs erg armoedig ingericht, vergeleken bij daar kennen wij luxe in onze leslokalen. Door het opheffen/herinrichten van diverse vaklokalen op scholen in Limburg zijn de afgelopen jaren 30(!) vrachtwagens met gereedschappen, materialen en machines naar RoemeniŽ gebracht.

In september 2006 is er gestart met het verdelen van deze materialen. Een groep docenten is hier druk mee bezig geweest. Toch is er nog veel werk aan de winkel, want de docenten in RoemeniŽ zullen geschoold moeten worden om te kunnen werken met deze machines. Verder is er extra lesmateriaal nodig. Ook wordt er gewerkt aan een leerlinguitwisseling.

In navolging van Broekland en St.-Jan, die al eerder dit schooljaar acties voor dit doel hadden, wil ook Emma Onderbouw haar steentje bijdragen. Zo is er op 22 juni een actiedag. Op de pauzeplaats van de Onderbouw zijn dan vanaf 11.00 uur allerlei activiteiten, zoals spijkerbroek hangen, doeltrappen, wrakslaan, henna-tatoos aanbrengen, haarvlechten en is er een kraampje waar spulletjes worden verkocht. Voor de inwendige mens wordt natuurlijk ook gezorgd. Iedereen is van harte welkom: ouders maar ook andere belangstellenden.

In de weken, voorafgaande aan de actiedag, zijn de leerlingen al aan de slag gegaan met het maken van het ďLangste werkstuk van de wereldĒ. Bijna elke leerling van de school heeft een of meer bladzijden van dit werkstuk verzorgd tegen betaling van 1 euro per bladzijde! Bovendien zijn er tijdens de pauzes diverse Roemeense snacks verkocht waarvan de opbrengst ten goede kwam aan het project. 

   
Home