Galabal locatie Emma  

In een lange file stonden op donderdagavond 14 juni de opzienbarende limousines in het centrum van Hoensbroek opgesteld waarin de hoofdgasten van het galabal voor de eindexamenkandidaten van de locatie Emma van onze school naar de feestzaal van het kasteel werden vervoerd.

Het leek wel of iedere leerling zich de moeite had getroost om op spectaculaire wijze zijn entree te maken. Dat het overige verkeer daar ernstige hinder van ondervond, mocht de pret niet drukken.

Onder grote belangstelling van familieleden, vrienden en bekenden reden de fraai uitgedoste leerlingen, de heren veelal in smoking en de dames in adembenemende avondkledij, de binnenplaats op om daarna als echte celebrities over een rode loper onder luid applaus de feestzaal te betreden.

Tot in de kleine uurtjes kon onder het genot van hapjes en drankjes de middelbare schooltijd worden geŽvalueerd. Daarbij gingen de voetjes veelvuldig van de vloer.

Verguld van trots konden de in groten getale aanwezige docenten ervaren dat hun pupillen het stadium van volwassenheid bijna hebben bereikt en dat het steentje dat zij daaraan hebben bijgedragen zijn vruchten heeft afgeworpen.

Traditiegetrouw werd er ook een mister en miss Emma gekozen. Die eer viel dit jaar aan Brian Jansen en Marina Faizi te beurt.

De leerlingen konden in afwachting van de uitslag van hun examen de dag erna uiteraard uitslapen, maar veel docenten merkten, toen ze op vrijdag voor de klas stonden dat hun middelbare schoolperiode toch echt al ver achter hun ligt en dat zij niet meer de conditie hebben van de jongeren waarmee ze enkele uren daarvoor nog op de dansvloer verkeerden.

   
Home