Winnaars ThinkQuest en Make-a-Game bekend!  

Vandaag werden in Zoetermeer op een feestelijke finalemiddag van de wedstrijden ThinkQuest en Make-a-Game de winnaars bekend gemaakt van deze website- en gamewedstrijden voor het voortgezet – en middelbaar beroeps onderwijs.

Bijna 200 scholieren en studenten maakten een website of educatieve game. Voor de vakjury was het dan ook een pittige taak om de beste website en game uit te kiezen. Diverse onderwerpen kwamen aan bod, zoals oorlogen, klimaatverandering en educatieve games voor de wiskunde- of natuurkundeles.

winnaars make-a-gameVoor Make-a-Game werden drie hoofdprijzen uitgereikt. Deze wedstrijd van SURFnet en Kennisnet Ict op school heeft sinds dit schooljaar twee varianten: Freestyle en Regular. De categorie Freestyle is een pilot. Scholieren mochten zelf bepalen welke software zij gebruiken om de educatieve game te bouwen. Bij Regular maken ze gebruik van een professioneel softwarepakket.

De hoofdprijs voor Regular voor leerlingen uit de onderbouw ging naar “Whatever!” Een game rondom vandalisme en de daarbij behorende straffen van bureau Halt, gemaakt door leerlingen van het Carbooncollege, loc. Emma uit Hoensbroek.


   
Home