Duitslandstage voor Carboonleerlingen  

Vijf leerlingen uit de derde klas van de locatie Emma vmbo van het Carbooncollege zijn vorige week in Heinsberg (Duitsland) stage gaan lopen, bij een metaalbedrijf op een beroepsschool.

 

Vijf dagen lang werden de leerlingen met een taxi op en neer gebracht. “We hebben daar in Duitsland gedaan wat we op school hebben geleerd, maar het was toch weer eens iets anders,” aldus een leerling. De rondleidingen waren ook interessant, “we hebben elke dag wel 2 uur gelopen en nog steeds niet alles gezien.” Het gaat er vooral om dat de bedrijven wennen aan buitenlandse stagiaires en dat de leerlingen wennen aan de buitenlandse bedrijven.

Vijf leerlingen uit de derde klas van de locatie Emma vmbo van het Carbooncollege zijn vorige week in Heinsberg (Duitsland) stage gaan lopen, bij een metaalbedrijf op een beroepsschool.

 

Vijf dagen lang werden de leerlingen met een taxi op en neer gebracht. “We hebben daar in Duitsland gedaan wat we op school hebben geleerd, maar het was toch weer eens iets anders,” aldus een leerling. De rondleidingen waren ook interessant, “we hebben elke dag wel 2 uur gelopen en nog steeds niet alles gezien.” Het gaat er vooral om dat de bedrijven wennen aan buitenlandse stagiaires en dat de leerlingen wennen aan de buitenlandse bedrijven. Ook is het belangrijk dat het Nederlandse en het Duitse onderwijs op elkaar wordt afgestemd, zodat het voor leerlingen en werknemers makkelijker wordt om over de grens te gaan werken. De leerlingen, leraren en het bedrijf zijn allemaal erg enthousiast over het project. Sommigen leerlingen hebben zelfs afgesproken dat ze volgend jaar, als ze een keer per week stage moeten lopen, weer bij het Duitse bedrijf terecht kunnen.

 

Op dit moment is de school druk bezig met een nieuw project voor volgend jaar, dat gekoppeld is aan megatronica (metaaltechniek en fijne elektronica). Het is vooral bedoeld voor leerlingen van de vierde klas, die een bepaalde hoeveelheid kennis van megatronica hebben. Bij het Solar-Kart project gaan leerlingen, zo zelfstandig mogelijk, de benzinemotor van een kart ombouwen naar zonne-energie. Aan het einde van het project zal er een racewedstrijd plaatsvinden, waar verschillende scholen tegen elkaar gaan racen met hun eigen omgebouwde kart.

   
Home