Nieuwbouw Rombouts bereikt hoogste punt  

 

Op 16 mei is de mei geplaatst op de nieuwbouw van het Rombouts. Hiermee is het hoogste punt van de nieuwe vleugel bereikt. De bouw verloopt volgens planning en dat betekent dat de nieuwe vleugel midden oktober voor onderwijs in gebruik kan worden genomen. De leerlingen van de vierde klassen en hoger van de afdelingen havo en atheneum zullen er een groot deel van hun onderwijs volgen. Ook de kantoren van de Centrale Directie van het Carbooncollege, waar Rombouts een onderdeel van is, worden in de nieuwbouw gehuisvest. Verder is er ruimte voor de Brunssumse bibliotheek die nauw met de school gaat samenwerken en voor de Drie Ringen, de voormalige Pastorale School.

De nieuwbouw sluit aan op het gebouw dat uit 1981 dateert. Dit laatste gebouw is volledig gerenoveerd en gereed gemaakt voor eigentijds onderwijs. Leerlingen werken er op onderwijspleinen. Door een afwisseling van uitleg door docenten, van vormen van samenwerken en van geconcentreerd in stilte werken, worden leerlingen goed voorbereid op hun examen en op de opleidingen die hierop aansluiten. Dit gedeelte van het gebouw is bestemd voor de leerlingen van de onderbouw, de leerlingen van het vmbo-t, voor de kunstvakken en voor de natuurwetenschappen.

Via het binnenplein is een directe doorgang mogelijk naar de Rumpenerhal waar de sportlessen gegeven worden.

Doordat de school uitermate ruim voorzien is van moderne apparatuur wordt een leeromgeving gecreŽerd waarin naast succes in studeren ook plezier in studeren mogelijk wordt gemaakt. De speels ingerichte pauzeruimtes sluiten hierop aan.

De nieuwbouw wordt door middel van een transparante doorgang verbonden met het bestaande gebouw. Deze transparante verbinding staat symbool voor de rol die de school in Brunssum wil spelen: open naar de leerlingen en hun ouders en open naar de bevolking van Brunssum.

   
Home