Schoolsoorten  

De scholen van LVO Parkstad willen de ouders wat te kiezen bieden en hebben er daarom voor gekozen om op elke school andere niveaus van voortgezet onderwijs aan te bieden. Waar scholen dezelfde niveaus aanbieden verschilt de manier waarop het onderwijs wordt aangeboden, van traditioneel tot vernieuwend.

Op het Broeklandcollege wordt mavo aangeboden in een +-variant, d.w.z. de leerlingen kunnen naast de zes theoretische vakken ook examen doen in een praktijkgericht vak. In de brugklas kan een leerling worden geplaatst in de opstroomklas havo. Uiterlijk aan het eind van het tweede brugjaar kan een leerling bij gebeleken geschiktheid dan overstappen naar havo-2 op het Grotiuscollege, het Romboutscollege of het Sint-Janscollege.

Op het Emmacollege volgen de leerlingen onderwijs op vmbo-niveau. In de brugklas kan een leerling worden geplaatst in de opstroomklas mavo. Uiterlijk aan het eind van het eerste brugjaar kan een leerling bij gebeleken geschiktheid dan overstappen naar mavo-2 op het Broeklandcollege, het Grotiuscollege of het Romboutscollege. Leerlingen die hun schoolloopbaan voortzetten op het Emmacollege kunnen daar een diploma vmbo-basis, -kader, -gemengd of -theoretisch halen.

Op het Grotiuscollege kan een leerling onderwijs volgen op het niveau gymnasium, atheneum, havo of mavo.

Op het Romboutscollege wordt aangeboden havo en mavo. Er is speciale aandacht voor Duits en Duitsland. Om die reden wordt dit vak ook al in de brugklas aangeboden.

Op het Sint-Janscollege kunnen de leerlingen onderwijs op de niveaus gymnasium, atheneum, tweetalig vwo (Engels) of havo (naar keuze met versterkt Engels) volgen. Daarnaast is Sint-Jan een gezonde school: rookvrije school, aanbod van verantwoorde voeding en sportactief en topsportvriendelijk.